Enson Yazılar

112 ACİL ''TANITIM VİDEO''

E-Posta Aboneliği

Yeni yazılarımız ve güncellenen içeriğimiz mail adresinize gelsin. !

Gizliliğinize saygı duyuyoruz

112 Acil Sağlık Hizmetleri

2 yorum

112 Acil Yardım ambulanslarında ve bu acil sağlık hizmetinin arka planında insanlara hizmet veren doktorlar, hemşireler, sağlık memurları, paramedikler, acil tıp teknisyenleri, şoförler, bilgi işlem operatörleri, santral operatörleri, telsiz operatörleri ile ülkemizin arama kurtarma, itfaiye, emniyet, asayiş, trafik, afet birimleri ve her türlü acil yardım ve kurtarma hizmeti veren tüm özel ve resmi kurumlar uzman kadrosu ve eğitmen kadrosuyla hizmet verir.


112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu:İstasyonlar; acil sağlık hizmeti sunmak ve tıbbî müdahalede bulunmak amacıyla kurulmuş sağlık birimleridir.


Ambulans: Ambulans hizmetlerinde kullanılacak araçlar, kara, hava ve deniz ambulansları olarak; kara ambulansları ise ayrıca acil yardım ambulansı ve hasta nakil ambulansı olarak sınıflandırılır. Acil yardım ambulansları; her türlü acil durumlarda, olay yerinde ve ambulans içerisinde hasta ve yaralılara gereken tüm acil tıbbi müdahaleyi yapabilecek ekibe, teknik ve tıbbi donanımlara sahip 24 saat hizmet veren kara araçlarıdır. Hasta nakil ambulansları; acil tıbbi müdahale gerektirmeyen ve durumu stabil olan hasta veya yaralıların nakli amacıyla kullanılan, teknik ve tıbbi donanımlara sahip kara araçlarıdır. Hava ve deniz ambulansları; tıbbi donanımlara sahip olan, teknik özellik bakımından ulusal deniz ve havacılık yetkili makamlarınca onaylı ve uluslar arası standartlara uygun 24 saat hizmet veren araçlardır. (Ambulans Yönetmelği Md:5)


Trafikte Ambulansların Durumu: Yaralı ve acil hastaların taşınması ve acil bakımın yapılması için kullanılan ambulanslar ülkemizde trafik nedeni ile olay yerine ulaşmakta ve hastayı en yakın sağlık kuruluşuna sevk etmekte zaman zaman zorluklar yaşamaktadır.


Ambulans trafikte seyir halinde iken; tepe lambaları yanıyorsa ve siren sesi duyuyorsanız, araç ya hastaya müdahale için gidiyordur yada hastayı en yakın sağlık kuruluşuna sevk etmek üzere yoldadır.


Ambulansın aynı anda tepe lambaları ve siren sesi açık ise, ambulansın ilerlediği şerit boşaltılmalıdır.

2 yorum "112 Acil Sağlık Hizmetleri"

Faydalı Bilgiler


Son Yorumlar